Skip to main content

Wat is er mooier dan het creëren van een hecht en effectief team?

Afgelopen februari faciliteerden Rick Pakkert en Niels Koperberg een Project Start Up (PSU) voor Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard én Van Hattum en Blankevoort. De aankomende tijd gaan zij een nauwe samenwerking aan om een splinter nieuw gemaal in Hitland te realiseren.

Klant

Van Hattum en Blankevoort

Expertise

PSU

Adviseur

Rick Pakkert en Niels Koperberg

Thema

Samenwerking

Formuleren gezamelijke doelstellingen
We startte de dag  om als team nader tot elkaar te komen, aan de hand van een leuke opdracht waarbij ze elkaar moesten voorstellen aan de groep. Hierdoor was het noodzakelijk om tijdens de 1-op-1 gesprekken nieuwsgierig te zijn naar elkaars verhaal en actief te luisteren. Tijdens de voorstelronde werden er leuke, grappige en persoonlijke verhalen met elkaar gedeeld.

Vervolgens formuleerden we gezamenlijke doelstellingen  waar ieder teamlid zich unaniem achter kon scharen. Ook onderzochten we welke waarden en belangen bij deze doelstellingen hoorden.

Mooie casussen en stevige gesprekken
We hebben het projectteam, beide organisaties en de achterban in kaart gebracht en gekeken hoe de (in)formele communicatielijnen lopen aan de hand van een aantal mooie casussen. De casussen waren aanleiding voor stevige gesprekken. Ieder teamlid werd uitgenodigd om zijn standpunten en argumenten te delen, om vervolgens tot de kern te komen. Ook zijn de grootste / meest urgente risico’s van het moment in kaart gebracht. Tot slot keek ieder teamlid wat hij vanaf morgen gaat doen (in gedrag) om bij te dragen aan een goede onderlinge samenwerking (ook als het spannend wordt).

Veel energie, inzet en plezier
Al bij al een zeer geslaagde dag met veel energie, inzet en plezier! De kwaliteit van samenwerken – tussen mensen en teams – is bepalend voor de manier waarop projectresultaten tot stand komen en de mate waarin werkplezier en -geluk wordt ervaren tijdens én na het realiseren van een project. Tijdens deze PSU heeft team “gemaal Hitland” de basis gelegd voor een fijne en effectieve samenwerking en  een aantal mooie haakjes om op door te pakken om dit project tot een goed eind te brengen.

Nieuwsgierig geworden hoe wij teams faciliteren en onze visie op samenwerken? Neem dan contact op met Niels Koperberg via n.koperberg@phbm.nl
Of Rick Pakkert via r.pakkert@phbm.nl