Skip to main content

Projectevaluatie gemaal Dorppolder

Constructief samenwerken zonder gedoe en streven naar kwaliteit, met dat doel begonnen Dura Vermeer en het Hoogheemraadschap Delfland samen aan de bouw van een nieuw gemaal in de Dorppolder. In januari 2020 heeft phbm middels een Project Follow Up, als vervolg op de Project Start UP,  bekeken of zowel Opdrachtgever als Opdrachtnemer nog op één lijn zitten met betrekking tot hun samenwerking binnen het project.

Klant

Dura Vermeer

Expertise

Project Follow Up (PFU)

Adviseur

Rick Pakkert

Thema

Samenwerking

Phbm acht het altijd waardevol om open en positief te blijven communiceren inzake verbeteringen in het project. Tijdens de sessie was er dan ook volop aandacht voor de samenwerking aan beide kanten. De PFU heeft tot doel om een groot deel van de projectzorgen tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer weg te nemen. Hierbij wordt vooral uitgegaan van hetgeen al goed loopt tijdens het project. Voor het Dorppolder-project blijkt dat dat vooral het geval is met betrekking tot het onderlinge vertrouwen. De persoonlijke lijnen zijn kort en er wordt open gecommuniceerd.

Dura Vermeer en het Hoogheemraadschap Delfland werken prettig samen aan de bouw van een nieuw gemaal in de Dorppolder. Gezamenlijk optrekken in het project is belangrijk aangezien het project meerdere risico’s kent richting de omgeving. Mede door de directe en korte lijnen wordt er richting de omgeving goed gezamenlijk, en eenduidig, gecommuniceerd. Waardoor er een mooi project wordt gerealiseerd waarbij zowel de doelstellingen van de opdrachtgever als de opdrachtnemer worden behaald. Tijdens de PFU zijn de grootste risico’s voor het vervolg doorgenomen om zodoende de samenwerking tot het einde van het project prettig en goed te houden.

Zowel Hoogheemraadschap Delfland als Dura Vermeer hebben aangegeven dat ze de PFU echt hebben ervaren als een vervolg op de PSU, waardoor alle doelstellingen duidelijk en zichtbaar zijn geweest gedurende de gehele voorbereiding en uitvoering van dit project.