Skip to main content

Quick review op contract- en aanbestedingsdocumenten gemeente Amsterdam voor HOV

Voor de gemeente Amsterdam heeft phbm onlangs een quick review uitgevoerd op de contract- en aanbestedingsdocumenten voor het project ‘Busstroken Vorticellaweg en onderhoud IJdoornlaan’.

Klant

Gemeente Amsterdam

Expertise

Aanbestedingen

Adviseur

Nynke de Jong

‘Busstroken Vorticellaweg en onderhoud IJdoornlaan’ is onderdeel van het project ‘Zaancorridor’. De Stadsregio Amsterdam ontwerpt Openbaar Vervoer verbindingen in de regio Amsterdam. Een van deze verbindingen is een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) verbinding met de bus tussen Zaanstad en Amsterdam Centraal via Amsterdam Noord. Deze busverbinding moet snel, comfortabel en betrouwbaar openbaar vervoer bieden.

De contract- en aanbestedingsdocumenten heeft phbm ontvangen in een 95% versie. phbm heeft steekproefsgewijs en risicogestuurd een quick scan gedaan op het dossier. We hebben steekproeven gedaan op de vraagspecificaties, waarbij met name is gelet op de opbouw en omschrijving van de eisen. Daarnaast hebben we het gehele dossier aanschouwd om o.a. een compleet beeld te krijgen van de geest van het contract, te borgen dat risico’s in het dossier zijn beheerst en dat de EMVI criteria een meerwaarde kunnen opleveren.