Spitsmijden A12 Veenendaal-Ede-Grijsoord, Inkoop- en contractmanagement

By 25 november 2018Projectmanagement

Spitsmijden A12 Veenendaal-Ede-Grijsoord, Inkoop- en contractmanagement

De A12 tussen Veenendaal, Ede en knooppunt Grijsoord wordt op dit moment verbreed van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Daarbij wordt gedurende ongeveer 6 weken de rijbaan richting Utrecht en daarna 6 weken de rijbaan richting Arnhem versmald. De verwachting is dat gedurende deze periode veel hinder optreedt. Daarom heeft de Provincie Gelderland in samenspraak met Rijkswaterstaat onder de vlag van Beter Benutten Vervolg besloten een project te starten om de hinder terug te dringen door gebruik te maken van spitsmijden. De doelstelling van het project is om gemiddeld per dag 750 auto’s uit de spits te houden door daarvoor beloningen toe te kennen.

Klant

Rijkswaterstaat

Adviseur

Edo Haitsma

Expertise

Projectmanagement

De verkeershinder treedt op tussen 14 september en 25 oktober 2015 in de ochtendspits richting Utrecht. In de tweede periode, vanaf 19 oktober tot en met 29 november, zal de hinder vooral in de avondspits optreden. Aangezien de meeste mensen, die ’s ochtends over de A12 naar Utrecht rijden, ’s middags weer terug rijden, zal de doelgroep voor beide perioden hetzelfde zijn.

Het project is Europees aanbesteed. phbm heeft dit aanbestedingstraject begeleid en is na gunning verantwoordelijk voor de contractadvisering en de toetscoördinatie.