Skip to main content

phbm schrijft winnend plan met Gebr. Beentjes GWW voor groot onderhoud Munnikenweg

In nauwe samenwerking met Gebr. Beentjes GWW uit Uitgeest heeft phbm het winnende EMVI-plan geschreven voor het groot onderhoud aan de Munnikenweg in Alkmaar. Gebr. Beentjes GWW voert van januari 2022 tot eind november 2022 het groot onderhoud van de Munnikenweg voor Stadswerk072 uit.

Klant

Stadswerk072

Expertise

Aanbesteding

Adviseur

Maarten Karsten

In een korte aanbestedingsperiode zijn phbm en Gebr. Beentjes GWW erin geslaagd om een kwalitatief zeer goed beoordeeld plan uit te werken. Gezamenlijk hebben we hard gewerkt om innovatieve oplossingen te vertalen naar concrete SMART maatregelen. De EMVI-gunningscriteria waren: 1. Machinaal herstraten van kasseien; 2. Risico beheersingsproces met top 5 risico’s; 3. Opzet robuuste en realistische planning.

 

Historisch karakter
De Munnikenweg te Alkmaar, heeft een uniek historisch karakter en is ongeveer 800 jaar oud. De kasseienstrook stamt uit eind negentiende eeuw. De Munnikenweg is een populaire (race)fietsroute. De bestrating en een deel van het riool voldoen niet meer aan de gestelde normen. Om deze weer op het gewenste niveau te krijgen is onderhoud noodzakelijk, waarbij het monumentale karakter behouden dient te worden en de kasseien onaangetast terug gestraat dienen te worden. Het handmatig bestraten van de kasseienstrook is, gezien het gewicht van de kasseien en het repeterende karakter van de werkzaamheden in combinatie met ongunstige werkhoudingen, fysiek te belastend voor stratenmakers.