Skip to main content

Projectbeheersing Oeververvangingsprojecten provincie Noord-Holland

We beseffen het ons soms niet, maar alles wat je buiten ziet is daar ooit een keer gerealiseerd en sinds het moment van oplevering bij iemand in beheer en onderhoud geweest. Soms was de aanleg al een hele tijd geleden, wat betekent dat het object aan vervanging toe is. Zo ook een heel aantal kilometers aan stalen damwanden in de vaarwegen van de provincie Noord-Holland. Met een UAVgc contract is de provincie Noord-Holland een langdurige samenwerking aangegaan met de aannemer die werkzaamheden voor de vervanging van gedeelten damwand op zich neemt. De lengte van de overeenkomst geeft ruimte voor innovatie en duurzaamheid. Er wordt samen geïnvesteerd in mogelijkheden waarvoor vertrouwen nodig is.

Klant

Provincie Noord-Holland

Expertise

Project- en planningsmanagement

Adviseur

Sophie Buchner en Louise Huigsloot

Thema

Duurzaamheid

Dynamisch en uniek
Het project kent mooie uitdagingen. De bewoners hebben liever geen last van de werkzaamheden. De bomen langs de oevers besparen we graag. Wegverkeer, maar ook het scheepvaartverkeer, verstoren we liever niet. Er is een belangrijke doelstelling uitgesproken om waar mogelijk natuurvriendelijke oevers aan te leggen in plaats van staal. Dit maakt het project dynamisch en uniek.

Fundamentele ingrediënten van een succesvol project
phbm doet op dit project- het planningsmanagement en is aangesloten als adviseur risicomanagement. Een compleet risicodossier is een hulpmiddel voor het contractmanagement. Het geeft richting aan kansen en spannende onderwerpen, en dus aan hoe de samenwerking binnen het contract zich vormt. Een actueel en bekend risicodossier geeft vertrouwen en versterkt deze samenwerking. Door het opschonen van het dossier, het gelijktrekken met het dossier van de aannemer en het gesprek aan te gaan over welke zorgen er spelen speelt phbm in op deze fundamentele ingrediënten van een succesvol project.

Een gedragen doel
Daarnaast rolt phbm een standaardplanning uit. Vanuit deze standaardplanning hoeven projectteams bij het opstarten van het project enkel nog te schrappen en project specifieke werkzaamheden toe te voegen. De basis ligt er al, en dat geeft inspiratie en samenhorigheid. Door alle projecten dezelfde planningsopbouw te laten gebruiken, praten teams makkelijker onderling over de werkzaamheden. En het bestuur heeft met alle projecten een gelijk beeld van de voortgang. Op die manier investeren we in een gemakkelijk gesprek over de werkzaamheden van de komende weken. De teams zitten op een lijn, praten over hetzelfde en de werkzaamheden gaan makkelijker en effectiever. Er is een gedragen doel gecreëerd!