Skip to main content

Power BI dashboard – Project Hogering

phbm geeft de provincie Flevoland een oplossing om doelgericht risicomanagement toe te passen. Aan de hand van datamanagement, middels het programma Power BI, maken we voor het project Hogering (de randweg van Almere) een risicomanagement-dashboard. Door het ophalen van de wensen en eisen voor het dashboard en het visueel inzichtelijk en aantrekkelijk maken hiervan, creëren we een waardevol managementproduct. Doormiddel van het dashboard kan risicomanagement doelgericht worden uitgevoerd en gemonitord.

Klant

Provincie Flevoland

Expertise

Projectbeheersing

Adviseur

Jason Evenden

Het Dashboard
Een wir-war van informatie en een berg aan data op tal van verschillende digitale plekken zorgt ervoor dat men  in projecten vaak het overzicht verliest. Linksom of rechtsom bestaat altijd een manier om de juiste informatie voor de juist persoon boven water te halen. Vaak is dit een tijdrovend proces en een demotiverende administratieve taak. Het samenbrengen en het laten communiceren van al deze verschillende informatiebronnen is waar een dashboard van pas komt.

Voor project Hogering levert phbm een dashboard op het vlak van risicomanagement aan de opdrachtgever. Het dashboard helpt om de data uit de Relatics database om te zetten naar heldere en visueel aantrekkelijke stuurinformatie. Dit biedt inzicht voor zowel het project als voor de projectleden individueel. Het geeft een duidelijk overzicht en een aanzet tot een verdiepend gesprek betreffende de risico’s en de beheersmaatregelen.

Het project
Het doel van het project Hogering is het transformeren van de twee kruispunten tot verdiepte tunnelbakken. Dit geldt voor de doorgaande Hogering en parallelbanen voor de in- en uitvoegstroken, waardoor verkeersregelinstallaties niet meer nodig zijn. De aanleg van de bakken en de parallelbanen zorgt voor ingrijpende werkzaamheden die al met al meerdere jaren duren.