Skip to main content

Concurrentiegerichte dialoog bij de provincie Noord-Holland

phbm adviseert de provincie Noord-Holland bij de aanbesteding van het project N247. phbm heeft diverse sessies georganiseerd die het projectteam van de N247 hebben ondersteund, waaronder een sessie voor het trechteringsproces in de aanbesteding. Daarnaast ondersteunt phbm bij het schrijven van de contractdocumenten en bij het aanbestedingsproces.

Klant

Provincie Noord-Holland

Expertise

Aanbesteden

Adviseur

Mick van Petersen

Het aanbestedingsproces van deze concurrentiegerichte dialoog bestaat uit een selectiefase, een trechteringsfase en een gunningsfase. Om te voorkomen dat veel marktpartijen meerdere fasen in een tender moeten doorlopen en veel kosten maken, heeft het projectteam gekozen om een trechtering en een eerste dialoogronde in te bouwen. In deze fase dient de markt een visie te schrijven. Na het schrijven van de visie worden de marktpartijen getrechterd en starten de twee laatste dialoogrondes en het schrijven van het plan van aanpak voor inschrijving. Tijdens deze dialoogrondes wordt de kennis van de markt gevraagd om het bestaande contract verder mee aan te vullen. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de kennis van de markt. phbm heeft gedurende het aanbestedingsproces een rol bij het schrijven van het contract en bij de dialoogrondes.

De N247 is gelegen van de A10 bij Amsterdam tot de A7 bij Hoorn. De N247 is een belangrijke verkeersader bij het afwikkelen van het verkeer in de regio Waterland in Noord-Holland. Vooral busverkeer maakt veelvuldig gebruik van de N247. Het project is opgedeeld in 2 stukken, het gedeelte rondom “ Het Schouw” in Purmerend en het gedeelte in Monnikendam. Op het gehele traject gaat groot onderhoud plaatsvinden.

De werkzaamheden aan het gedeelte bij Monnikendam bestaan vooral uit het reconstrueren van de weg en het aanleggen van een busbaan. Het Schouw in Purmerend gaat helemaal op de schop. Meerdere onderdoorgangen worden gerealiseerd en het bestaande brandstofverkooppunt van de Shell wordt verplaatst naar de andere kant van de weg. Ook wordt onderhoud gepleegd aan een aantal bestaande kunstwerken.

Gepubliceerd op 31 mei 2019