Skip to main content

2-daagse training over contractmanagement in geïntegreerde contractvormen bij PZH

Op 31 januari en 11 februari heeft phbm een maatwerk opleidingsprogramma van twee dagen verzorgd waarin we de contractteams voor de gebiedscontracten van de Provincie Zuid-Holland hebben getraind. Op een interactieve en praktische manier hebben we ervoor gezorgd dat ieder teamlid dezelfde “taal” spreekt en bekend is met de vaktermen binnen het brede thema: contractmanagement in geïntegreerde contractvormen. Door gebruik te maken van herkenbare praktijkvoorbeelden en met een focus op de harde én zachte kanten binnen het werkveld van contractmanagement heeft phbm de deelnemers hierin verder ontwikkeld.

Klant

Provincie Zuid-Holland

Expertise

Contractmanagement; Contractbeheersing

Adviseur

Marcel Krikke; Annelies Rijstenberg; Rick Pakkert

Deze 2-daagse kenmerkt zich door de afwisseling van presentatie, praktijkoefeningen, cases, interactie en ruimte voor vragen en discussie. Het leggen van een theoretische basis is daarvoor noodzakelijk. De theorie is levendig gemaakt met herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Dit zorgde voor de gewenste interactie. Daarnaast hebben wij de harde én zachte kanten benadrukt van de verschillende thema’s. We hebben samenwerkingselementen toegevoegd aan de training die we ook in project startups en follow-ups [PSU/PFU] gebruiken, hierdoor ontstond meer bewustwording over het belang van goede samenwerking.

De volgende thema’s zijn aanbod gekomen :

Contractvormen (RAW/UAV vs GC/UAV-gc), Contractmanagement, Onderlinge samenwerking, teambuilding, IPM model, Introductie Risicomanagement, risicogestuurd werken, aanleg versus onderhoud, Systeemgerichte contractbeheersing (SCB) toetsfilosofie, toetscyclus, risicogestuurd  toetsen en bepaling van de toetsmix. De twintig deelnemers o.a. contractmanagers, toetsers en toetscoördinatoren waren divers qua (werk)ervaring, opleiding en kennis en kunde. Om te voorzien in ieders trainingsbehoefte hebben we de groep één dagdeel in tweeën gesplitst.

 

De Provincie Zuid-Holland gaat de komende jaren meerdere onderhoudscontracten per deelgebied op de markt brengen. Hiermee verwacht de Provincie het areaal beter te kunnen onderhouden en ervoor te zorgen het de infrastructuur beter voldoet aan de wensen van bewoners, bedrijven en weggebruikers.

Deze training heeft inmiddels plaatsgevonden