Skip to main content
5 april 2023

Wie betaalt klimaatadaptatie?

Adviseurs Sophie Buchner en Daan Noordanus gaven vrijdag 31 maart, als onderdeel van het Omscholingsprogramma Duurzaamheid van De provincie Noord-Holland, een open college aan 15 professionals die zich willen verdiepen op het gebied van duurzaamheid. Via de online link keken er ook nog ongeveer 75 geïnteresseerden mee.

Tijdens het college stond de schaduwtool centraal. phbm ontwikkelt deze tool. Het is een hulpmiddel wat inzichtelijk maakt welke positieve maatschappelijke effecten, maatregelen tegen de effecten van klimaatverandering kosten maar ook wat ze opleveren. De schaduwtool creëert draagvlak, duidelijkheid en leidt tot een concreet plan voor betrokkenen zodat een plangebied klimaatadaptief (her)ingericht kan worden.

Deelnemer Silvia van de Beek van het Omscholingsprogramma Duurzaamheid volgde het college en vindt de schaduwtool een interessant voorbeeld van strategisch advies met praktische implementatie. “Het enthousiasme van Daan en Sophie over de tool als middel inzicht te creëren en zo de best toepasbare maatregelen te kunnen treffen, was duidelijk. Leuk dat ze ons meenamen in de werkwijze van phbm en open stonden voor vragen en suggesties ten aanzien van de tool. Bedankt!”

Wil je meer weten over de schaduwtool? Dan kun je contact opnemen met Sophie via s.buchner@phbm.nl of Daan via D.Noordanus@phbm.nl.