Skip to main content

Het is alweer een jaar geleden dat adviseurs Remco den Besten en Daan Lammers aan de slag gingen bij phbm. Nu hebben ze beiden hun vaste contract getekend. We vroegen ze hoe ze terugkijken op het afgelopen jaar? Wat hebben ze geleerd? En waar kijken ze de komende periode naar uit?

Remco: “Het afgelopen jaar was voor mij persoonlijk erg leerzaam. Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen bij phbm. In korte tijd heb ik veel ervaring op kunnen doen bij drie verschillende projecten bij drie verschillende werkgevers. Door de diversiteit van de projecten heb ik voor mijzelf snel de keuze kunnen maken wat goed bij mij past en waarin ik mij verder wil ontwikkelen.

Aankomende periode kijk ik er naar uit om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van contractmanagement bij programma AWA van gemeente Amsterdam.”

Daan: “Het afgelopen jaar is ongelofelijk snel gegaan. Het begin stond in het teken van het werkveld en mijn collega’s leren kennen. Dit was een intensieve maar leuke tijd. Uiteindelijk vond ik mijn draai en ben ik lid geworden van een phbm themagroep, betrokken bij de werkgroep Young Professionals, waarmee we workshops geven en betrokken bij de werkgroep die verantwoordelijk is voor de verbouwing van het kantoor.

Begin dit kalenderjaar startte ik op mijn opdracht, de uitvoering van twee mobiliteitsplannen, bij de Gemeente Amsterdam. Hier moest ik uiteraard ook mijn draai vinden, maar dit ging snel omdat ik mijn kennis uit mijn opleiding en het inwerktraject bij phbm direct kon toepassen. Omdat de mobiliteitsplannen nieuw zijn en pas recent in uitvoering zijn kon ik samen met mijn twee programmamanagers vormgeven aan de uitvoering van de organisatie en ben ik op verschillende niveaus betrokken geraakt bij allerlei gevarieerde deelprojecten. Waar ik naar uit kijk is het doorzetten van dit proces en het begin van de uitvoering van een aantal deelprojecten.

Binnen phbm kijk ik vooral uit naar de verbouwing en de reacties op de nieuwe inrichting van het kantoor. Daarnaast heb ik ook zin in het opnieuw langs studenten gaan om ook hen enthousiast te maken over phbm en alle verschillende opdrachten en werkzaamheden die je uitvoert!”