Skip to main content
12 februari 2024

Nieuwe adviseur Nina van Lent

Van kinds af aan heb ik een afkeer tegen ongelijkheid. Naast mijn streven naar sociale inclusiviteit en rechtvaardigheid voel ik een sterke drang om de ongelijkheid die voortkomt uit klimaat- en milieuproblematiek te verminderen. Vanuit deze passies ben ik de studies Liberal Arts and Sciences en Political Science gaan studeren, waarin ik mij specialiseerde in environmental and sustainable governance. Mijn brede interesse leidde me ook naar minors in Conflict Studies (oorlogvoering) en Practical Philosophy. Tijdens mijn studie liep ik daarnaast twee stages binnen de duurzame sector, een bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een bij The Coast 2 Coast Foundation. Ik kijk ernaar uit om de ervaringen die ik tijdens deze stages heb opgedaan toe te passen in mijn toekomstige opdrachten. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat phbm in mij stelt en ik ben enthousiast om de komende jaren te leren en te groeien binnen phbm!

Mijn liefde voor natuur en milieu is er met de paplepel ingegoten door mijn ouders, die beiden graag vogelspotten. Als kind moest ik uren lang stil zijn terwijl we (volgens mij) naar kale takken keken. Nu ik ouder ben, geniet ik nog steeds van het ontdekken van nieuwe plekken, buiten zijn, kamperen en af en toe een (roof)vogel spotten hoort daar ook bij. Hoewel ik altijd omringd ben geweest door huisdieren – ik heb momenteel een hond en een kat, en bij mijn ouders nog twee honden – is mijn favoriete dier de mestkever (ik vertel je graag waarom).

Naast mijn liefde voor natuur en milieu, lees ik ook graag. Ik houd van informatieve boeken over milieu, klimaat, filosofie en geschiedenis, maar ik geniet ook van historisch geïnspireerde fictie. Daarnaast ga ik graag naar het filmtheater of museum, en natuurlijk ontdek ik graag nieuwe restaurantjes en cafeetjes in Amsterdam!

Wil je meer over mij weten of gewoon gezellig een kopje thee drinken? Neem dan gerust contact met mij op via n.vanlent@phbm.nl.