Skip to main content
14 juni 2024

Nieuwe adviseur Inge Wissel

Op de middelbare school was aardrijkskunde mijn lievelingsvak. Ik vind het leuk dat hier zowel natuurwetenschappelijke als sociaalwetenschappelijke onderwerpen in terug komen. Zo kan de loop van een rivier mij enorm boeien als wel de effecten van segregatie in een stad. Vanwege mijn brede interesse koos ik voor de bachelor Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In deze bachelor wordt het thema duurzaamheid vanuit verschillende disciplines bestudeerd, waarbij ik mij vooral heb gericht op de gamma disciplines, zoals sociale geografie, politicologie en planologie. Ook was er een sterke focus op samenwerken en deed ik veel groepsprojecten. Deze opleiding rondde ik af met een onderzoek naar kwetsbaarheid en bloostelling aan hitte in Amsterdam.

Ook in mijn vrije tijd ben ik bezig met duurzaamheid, zo eet ik geen vlees, reis ik vooral met het OV en zit ik bij een groene bank. Daarnaast vind ik het leuk om te sporten. Ik zit bij een vriendinnen voetbalteam, ga naar de sportschool en doe aan yoga. Ook hou ik er van om gezellig met vrienden te koken en naar de film te gaan.

Na mijn master planologie zocht ik een baan waarin mijn passie voor duurzaamheid, ruimtelijke ordening en samenwerken bij elkaar kwamen. Ik ben erg blij om phbm hierin te hebben gevonden. Sinds 1 mei ben ik begonnen bij Rijkwaterstaat als projectondersteuner binnen de Programmatische Aanpak Grote Wateren. Het doel van dit programma is om de ecologische waterkwaliteit te verbeteren en de natuur te versterken in de grote wateren van Nederland. Ik ben betrokken bij twee projecten rondom het IJsselmeer en het project de Gelderse Poort. Zijn duurzaamheid, ruimtelijke ordening en samenwerken ook thema’s waar jij enthousiast van wordt? Laten we kennis maken! Neem vooral contact met mij op via i.wissel@phbm.nl.