Skip to main content
28 oktober 2022

Ben jij je bewust van hoe slim je jouw leefomgeving wilt hebben?

Ben je werkzaam bij een innoverende marktpartij? Dan geef je hier misschien een heel ander antwoord op dan een ambtenaar. Vaak praten we bij dit onderwerp totaal langs elkaar heen. Dat kan ‘slimmer’!

Gelukkig is er een oplossing. Eén waarbij we het voorstellings- en inlevingsvermogen eens even goed activeren: het BewustwordingsModel. Dit model maakt die toekomst ineens tastbaar, het helpt je om ver vooruit te kijken en je te realiseren waar jij voor staat.

Afgelopen donderdag presenteerde phbm dit model en onze visie op mobiliteit en ethiek in de slimme stad. Nog voordat de presentatie eindigde, was de brainstorm volop gaande. De borrel kwam te vroeg: er waren nog veel meer ideeën uit te wisselen. Conclusie? … het model werkt.

Maar het kan nòg beter. We willen in het bijzonder onze externe deelnemers Olga RachtchoupkinaErwin Dolmans, Pien BanusMarieke BeekersHerald Van Heerde en Stefan Aarts bedanken voor hun bijdrage tijdens de gesprekken. Met jullie ideeën komt er een scherpere 2.0 versie van het model, waarin ethiek centraler komt te staan. ‘Want,’ zeiden jullie, ‘ethiek herijkt het model, het zou de basis moeten zijn van bewustwording over de slimme stad’. Ook kwamen we tot de conclusie dat slimmer niet per se beter is, en dat dat duidelijk in het model te zien moet zijn.

phbm gaat aan de slag. Benieuwd naar versie 2.0 van het BewustwordingsModel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina en/of knoop het gesprek met ons aan.