Skip to main content

GoedOpWeg

Sparen voor cadeaus door niet in de file te staan, dat klinkt als muziek in de oren nietwaar? phbm verzorgde voor GoedOpWeg het contractmanagement voor No Spits Today (van maart 2017 tot januari 2018).

Klant

GoedOpWeg

Expertise

Contractmanagement

Adviseur

Edo Haitsma

Complexiteit van spitsmijden

Een van de aspecten bij spitsmijden-projecten is de werking van het systeem. De aantoonbaarheid is complex, omdat een spitsmijding een woon-werk verplaatsing is die niet heeft plaatsgevonden. Door het uitvoeren van analyses en toetsen is dit onderzocht.

Sparen voor cadeaus

Deelnemers aan het project No Spits Today sparen voor een cadeau door bepaalde gebieden te mijden tijdens de avondspits (15.00 – 19.00 uur). De alternatieve reismanier die de deelnemers kiezen is bepalend voor het soort cadeau waarvoor ze sparen. Iemand die bijvoorbeeld in plaats van met de auto met een elektrische fiets naar werk gaat, spaart voor fietsaccessoires. Andere voorbeelden zijn ov-tegoed, een bijdrage aan een e-bike, of artikelen om het thuiswerken te bevorderen.

Resultaat

Dit project heeft 3.720 deelnemers en bewijst dat keuzevrijheid in de manier van reizen verschillende typen reizigers aanspreekt. Er zijn 1.415 spitsmijdingen per werkdag gerealiseerd door No Spits Today (bron: GoedOpWeg).