Skip to main content

Contractmanagement voor het Programma Constructieve Veiligheid Bruggen van de gemeente Amsterdam

Wij ondersteunen de gemeente Amsterdam bij de uitdaging om de komende jaren de bruggen in de stad te toetsen op constructieve veiligheid. Voor inspecties en materiaalonderzoek is een raamcontract afgesloten voor twee jaar, met twee keer een optie tot een jaar verlenging. 40 tot 100 bruggen worden door Opdrachtnemer Antea geïnspecteerd. phbm draagt zorg voor de projectleiding en het contractmanagement voor de gemeente Amsterdam.

 

 

Klant

Gemeente Amsterdam

Expertise

Contractmanagement

Adviseur

Nynke de Jong

De gemeente Amsterdam staat voor de uitdaging om de komende jaren alle bruggen in de stad te toetsen op constructieve veiligheid. De bruggen zijn vaak oud, sommigen honderden jaren, en ooit aangelegd voor andere verkeersklassen dan die er nu gebruik van maken.

Om te zorgen dat alle Amsterdamse bruggen voldoen aan de veiligheidsnormen wordt door het Programma Constructieve Veiligheid Bruggen (PCVB) samen met andere gemeenten, provincies en kennisinstellingen gewerkt aan speciale toetsingsnormen voor stedelijke bruggen (CUR-aanbeveling). Ook werkt het PCVB aan aanvullende veiligheidsnormen voor Amsterdamse bruggen op basis van het specifieke Amsterdamse gebruik.

Om inzichtelijk te krijgen wat de constructieve staat van de bruggen is, worden diverse contracten opgesteld en afgesloten met markt- en kennispartijen die inspecties gaan verrichten of onderzoek gaan doen. Na archiefonderzoek wordt de (houten of betonnen) fundering opgenomen en andere onderdelen van de brug visueel geïnspecteerd. Om het hout, beton en het asfalt te onderzoeken worden er meestal ook monsters genomen en geanalyseerd.

Gepubliceerd op 14 februari 2019