Skip to main content

Contractmanagement voor de provincie Noord-Holland

Wij adviseren en ondersteunen de provincie Noord-Holland met onze expertise op het gebied van contractmanagement. Onze adviseurs werken onder andere aan de coördinatie van toetsing conform SCB, coördinatie van het wijzigingenproces en contractdiscussies met opdrachtnemers tijdens de realisatiefase.

De afgelopen jaren heeft phbm hiermee onder andere bijgedragen aan de realisatie van: groot onderhoud N205 en N201, vaarverbinding Naarden buiten de Vesting, aansluitingen A9, Bereikbaarheid Waterland (verschillende projecten, waaronder N235 Spitsbusbaan, Brug Oosthuizen) en reconstructie Velsertraverse.

Klant

Provincie Noord-Holland

Expertise

Contractmanagement

Adviseur

Mick van Petersen

Onze aanpak

Wij besteden veel aandacht aan het opbouwen van een duurzame relatie met de verschillende stakeholders binnen de provincie, zoals interne opdrachtgevers en het interne ingenieursbureau van de provincie. Hiermee borgen wij de blijvende betrokkenheid van de actoren in onze projecten en houden wij daarnaast de projecten in beweging.

Binnen projecten van het programma ‘Bereikbaarheid Waterland’ zorgt phbm voor de soepele communicatie tussen de provincie en verschillende opdrachtnemers. phbm coördineert het wijzigingenproces, stroomlijnt het proces van oplevering en adviseert op het gebied van UAV-gc en inkoop bij contractdiscussies.

Organisatieontwikkeling bij de opdrachtgever

Naast onze inhoudelijke rol dragen wij actief bij aan procesverbeteringen en organisatieontwikkeling bij de provincie. Dit doen wij onder andere door het:

  • opleiden van medewerkers op het gebied van systeemgerichte contractbeheersing;
  • faciliteren van intervisie gericht op het bewust worden van houding en gedrag;
  • organiseren van kennissessies op het gebied van inkoop en aanbesteding;
  • uitvoeren interne audits op de interne procedures.

De meerwaarde van phbm

Door ‘buiten de lijntjes’ van onze rol te kijken dragen wij bij aan de professionalisering die de opdrachtgever nastreeft. De provincie Noord-Holland omschrijft de meerwaarde van phbm als volgt:

De Provincie Noord-Holland werkt graag met phbm omdat wij niet alleen helpen bij het succesvol realiseren van onze projecten maar phbm ook actief bijdraagt aan het ontwikkelen van kennis en ervaring binnen de organisatie.