Skip to main content

23 tot en met 25 augustus gaf het Kennislab voor Urbanisme in samenwerking met Provincie Zuid-Holland en gemeente Den Haag een Summerschool met het thema ‘wie maakt de slimme stad leuk?’. Belle, Pien en Susan deden mee!

Aan het begin van de summerschool werd de groep van 15 ingedeeld in 5 teams. We begonnen na een aantal presentaties aan het ontwikkelen van ons idee voor een leefbaarder en slimmer Scheveningen. Op de tweede dag kregen we een rondleiding over het Living Lab Scheveningen en konden we al onze vragen stellen Ook gaven we pitches van onze ideeën en kregen feedback van verschillende professionals. Na een heerlijke barbecue op het strand gingen we hard aan het werk met onze presentaties voor de volgende dag. De vijf groepen presenteerden een digitaal product, vlog en pecha kucha presentatie op woensdag aan de jury en streden om de prijs voor het beste idee (kijk hier voor de uitkomsten).

Susan van Esch kreeg samen met haar groepsgenoten Didi Twickler en Elise Jansen de eerste prijs van de jury! Met hun idee ‘hey smartpaal’ wordt de boulevard van Scheveningen leuker en speelser en worden beweging, ontmoetingen tussen mensen, en positief eigenaarsschap van de ruimte gestimuleerd. Zo wordt door slimme gamifaction in de openbare ruimte de badplaats een speeltuin voor iedereen. Met spraak en beweging kunnen gebruikers de smartpaal activeren en verschillende spelen activeren met beweging, licht en geluid. De jury was verrast door de combinatie van ontmoeting en slimme techniek, door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur.

Bedankt organisatoren voor deze leerzame dagen!

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar meer over ons idee of geïnteresseerd is in samen met phbm werken aan Smart City vraagstukken, stuur vooral een berichtje!