Walmuurvernieuwing Singel Amsterdam

By 26 november 2018Projectbeheersing

Walmuurvernieuwing Singel Amsterdam

Klant

Van Steenwijk

Adviseur

Rachel Damwijk

Expertise

Projectbeheersing

H.v. Steenwijk vernieuwt de kademuren aan de Singel in Amsterdam, aan de oneven zijde tussen de Lijnbaansteeg en de Stromarkt. Onderdeel van deze opdracht is ook de herprofilering van de openbare ruimte die direct aan de kademuren grenst. Aanleiding voor deze uitvraag van De Gemeente Amsterdam was de stabiliteit en de vervorming van de toenmalige kademuur tussen de Lijnbaansteeg en de Nieuwe Haarlemmersluis. Het project wordt in totaal in 7 fases uitgevoerd.  

phbm is bij dit project betrokken als Projectleider en als Planner voor H.v. Steenwijk. Als Projectleider is phbm verantwoordelijk voor alle contractuele zaken (zoals afwijkingen, meerwerkstaten, termijnstaten en meldingen in Visi), het leiden van de bouwvergaderingen en de communicatie tussen OG en ON. De focus ligt daarbij op het creëren van een succesvolle samenwerking met opdrachtgever.

De Planner verzorgt de planning voor de uitvoerder om de voortgang van de werkzaamheden te bewaken. Er wordt gewerkt met een detailplanning voor het gehele werk en zogenaamde 6-wekenplanningen voor aansturing van de uitvoering en werkvoorbereiding. Daarnaast maakt de Planner ook analyses van de uitgevoerde werkzaamheden om zo de toekomstige fases van dit project of andere gerelateerde projecten van H.v. Steenwijk realistischer te plannen.