Skip to main content

phbm en Afezo krijgen perceel 3 in Zaandam gegund

phbm schreef eind 2020 drie plannen voor drie verschillende projecten in Zaandam. Hiervan konden we maximaal één project gegund krijgen, dat is gelukt met de Weidebuurt. De gunningscriteria waren: de samenwerking van het bouwteam, betrekken van de buurt tijdens de uitvoering en het samenbrengen van alle competenties.

Klant

Afezo

Expertise

Tender schrijven

Adviseur

Timothy Freriks

Het uitvoeringsontwerp

Onze strategie bestond uit het schrijven van drie verschillende plannen waarin duidelijke projectaccenten zijn aangebracht. Dit deden we onder andere door het houden van interviews, door te schrijven, steeds te reviewen en te checken op de criteria. In tenders is voor ons de samenwerking essentieel, wij werken écht samen met de aannemer.

Gezamenlijk met de combinatie gemeente Zaandam, Staal Engineering en Afezo werd een nieuwe weg ingeslagen op basis van een bouwteamovereenkomst. Afezo heeft, samen met het bouwteam, het ontwerp verder uitgewerkt naar een uitvoeringsontwerp. Hierbij waren uitvoeringskennis en de expertise vanuit BLVC-aspecten, zoals bereikbaarheid en betrokkenheid van de omgeving, een waardevolle toevoeging voor het bouwteam. Staal Engineering werkt nu het uitvoeringsontwerp en bestek uit.

 

 

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden