Skip to main content

Podcast

Wegwijzers

Hoe kunnen we Nederland mooier en intelligenter maken op het gebied van infrastructuur en openbare ruimtes? Dat is het onderwerp van de podcast ‘Wegwijzers’. phbm is hét adviesbureau gespecialiseerd in infrastructuur- en openbare ruimteprojecten. Bij phbm gaan we verder dan alleen ontwikkeling; we streven ernaar de wereld te verbeteren door Nederland mooier en aangenamer te maken, niet alleen voor het huidige moment, maar ook voor toekomstige generaties. Deze podcast wordt gehost door Marcel Krikke, waarbij in elke aflevering een andere collega van phbm als co-host optreedt.

Nieuwste podcast:

Andere afleveringen

Wegwijzers met Jasper Flapper

Deze aflevering:

Deze keer neemt Jasper Flapper plaats tegenover host Marcel Krikke en co-host Maarten Karsten. Jasper is adviseur duurzaam inkopen GGW bij Rijkswaterstaat. Zijn missie is om het inkoopproces te verduurzamen en voorspelbaar te maken. Jasper heeft veel kennis en ervaring opgedaan in het inkoopproces. Hij heeft onder meer bij het grote adviesbureau Antea Group gewerkt. Daarvoor werkte hij aan de realisatie van de tweede Coentunnel. Ook is hij voorzitter van het RWS inkoopinstrumentarium. Hoe werkt duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat? Welke uitdagingen zijn er te overwinnen? Wat is de ambitie van Rijkswaterstaat richting de toekomst? Je hoort het in deze aflevering!

Klik hier of in het blok hiernaast op de play button om de podcast te beluisteren.

Host

Marcel Krikke

Co-host

Maarten Karsten

Gast(en)

Jasper Flapper

Wegwijzers met Bart Wernaart

Deze aflevering:

In deze aflevering neemt phbm’er Susan van Esch als Co Host plaats naast Marcel Krikke. Te gast is Bart Wernaart, Lector Moral Design Strategy aan de Fontys Hogeschool. Bart heeft naast zijn rol als Lector ook jarenlange ervaring als jurist en docent gewerkt. Hij wil een brug slaan tussen technologie, maatschappij en ethiek. Door de digitale samenleving menselijker te maken wil hij bijdragen aan het verkleinen van de afstand tussen individu en organisatie. Daarnaast is Bart lid bij de Ethische commissie van de gemeente Eindhoven. Welke rol speelt ethiek binnen technologische innovaties, die bepalend zijn voor onze openbare ruimte en infrastructuur? Je hoort het in deze aflevering!

Klik hier of in het blok hiernaast op de play button om de podcast te beluisteren.

Host

Marcel Krikke

Co-host

Susan van Esch

Gast(en)

Bart Wernaart

Wegwijzers met Maaike Zwart

Deze aflevering:

In deze aflevering neemt phbm’er Joeri Pieterson als co-host plaats naast Marcel Krikke. Te gast is Maaike Zwart, wethouder duurzaamheid, werk &inkomen en economie bij de gemeente Delft. Na verschillende rollen als adviseur in de private sector maakte ze de overstap naar de gemeente Amsterdam. Daar heeft ze als programmamanager en teammanager duurzame gebiedsontwikkeling bijgedragen aan een duurzamere invulling van de leefomgeving in onze hoofdstad. Nu is ze wethouder in Delft en heeft ze duurzaamheid, werk & inkomen en economie in haar portefeuille. Ook is ze betrokken bij twee NGO’s die de samenwerking, innovatie en opschaling van vernieuwende start en skill ups nastreven. Oftewel Maaike is van alle markten thuis, maar van een duurzame stad, en dan natuurlijk vooral van Delft, wordt ze heel erg enthousiast. Op welke manier maak je duurzaam beleid realiteit? Welke uitdaging ziet ze op dit gebied? Hoe neem je alle betrokken partijen mee? Je hoort het in deze aflevering!

Klik hier of in het blok hiernaast op de play button om de podcast te beluisteren.

Host

Marcel Krikke

Co-host

Joeri Pieterson

Gast(en)

Maaike Zwart

Wegwijzers met Floris Bakermans

Deze aflevering:

Floris Bakermans werkt ruim 15 jaar bij adviesbureau AT Osborne B.V. aan verschillende ruimtelijke vraagstukken. De laatste jaren is hij gegrepen door Smart Mobility. Zijn missie is om bij te dragen aan een mooier en bereikbaar Nederland. Hij heeft dit onder andere gedaan als landelijk programmasecretaris krachtbundeling Smart Mobility om zo Nederland beter te laten samen werken op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit. Maar voor welke opgave staan wij als Nederland op het gebied van mobiliteit? Wat zijn de grootste worstelingen? En hoe kijkt Floris naar de toekomst van Smart Mobility zodat jij er ook nog wat aan hebt? Je hoort het in deze aflevering!

Klik hier of in het blok hiernaast op de play button om de podcast te beluisteren.

 

 

 

Host

Marcel Krikke

Co-host

Rick Pakkert

Gast(en)

Floris Bakermans

Waar gaat de podcast ‘Wegwijzers’ over?

Deze aflevering:

Hoe maken we Nederland mooier en slimmer op het gebied van infrastructuur en openbare ruimte?

Daar gaat deze podcast ‘Wegwijzers’ over. Met experts en ervaringsdeskundigen op het vlak van duurzaamheid, samenwerking, ethiek en smart city.

Host

Marcel Krikke

Co-host

Rick Pakkert

Werk bij ons

Werk bij ons

Werk met ons

Werk met ons